Pályázatok 2019-2020

Innovációs fejlesztés a Martin Gastro Kft-nél

Kedvezményezett neve: MARTIN GASTRO Korlátolt Felelősségű Társaság

A beruházás tartalma:
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése.Tárgyi eszközök beszerzésére nyújtott visszatérítendő támogatás cukrászati eszközökre. Cukrászüzemünk korszerűsítése és kínálatának bővítése érdekében végrehajtott beruházás, amely a termelés mennyiségét és minőségét elősegíti.
Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18

Kedvezményezett neve: MARTIN GASTRO Korlátolt Felelősségű Társaság

Innovációs fejlesztés a Martin Gastro Kft-nél.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03595
Támogatási összege: 11 399 375 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Üzembe helyezés dátuma: 2019. 06. 18.

A támogatás segítségével beszerzett gépek mindegyike a vezető cukrászipari gép gyártó olasz Carpigiani gyár legújabb fejlesztése. A pastomaster érlelő és főzőgépek és a Maestro fagyasztó és cukrászati termék készítő gép többféle krém előállítására alkalmasak, a fagylalt pasztőrözésen felül különböző joghurtok, szószok, mártások készíthetőek vele. Pld.: sárgakrém, zabalione szósz, csokoládéöntet, türffelkrém, gyümölcslekvárok, panna cotta, bajor krém.

A fagylaltgép alkalmas az alacsonyabb és a magasabb hőmérsékleten történő pasztőrizálásra, csokoládé temperálásra, cukorszirup készítésére. Ezek az eszközök időben is lerövidítik és megkönnyítik a cukrászok munkáját, mivel automata működésükkel lehetővé teszik, hogy felügyelet nélkül előre beprogramozva működjenek, a felmelegítéstől a visszahűtésig önállóan képesek a gyártási folyamatot végigvinni.

A termelési folyamat során újdonságot jelent, hogy ezek a gépek önállóan, felügyelet nélkül a bekészített alapanyagokból önállóan elkészítik a krémeket, felmelegítik és lehűtik. Ezzel a technológiával sokkal jobb minőséget lehet elérni és nagyobb mennyiségeket tudunk elkészíteni. Hatékonyabban el tudjuk látni az üzleteinket, kevesebb alapanyagot is kell vásárolnunk, mivel különböző önteteket, lekvárokat is saját magunk el tudunk készíteni ezekkel a gépekkel.

Ezekkel az új gépekkel a lekvárok és pudingok elkészítési ideje is lerövidül és jelentősen költséghatékonyabb lesz a termelés.
A tervezett bővítés, beruházás megvalósítása természetesen az alkalmazotti létszám kisebb mértékben történő bővítését is magával fogja vonni, de a várható bevétel növekedéshez viszonyítva elhanyagolható ráfordítást jelent. Ezzel a gépbeszerzés beruházással a három üzlet működtetése sokkal költséghatékonyabb lesz.

A gépek beszerzésével más cukrászatok, kiskereskedelmi egységek ellátására is lehetőség nyílik, ez nagymértékű hatékonyság növelést jelent. A jövedelmezőség jelentősen nő, mivel a gépek beszerzésével olyan nagy mennyiség növelést érünk el amihez nem párosul nagyságrendi költség növekedés.